Olifanten kijken in Tanzania

Ben je avontuurlijk ingesteld? Wil je olifanten kijken in Tanzania? Of wil je de Big 5 zien? Wil je leeuwen zien in hun natuurlijke omgeving? Krokodillen spotten of de mooiste foto’s maken van een neushoorn? Ben je na je avonturen toe aan een paar dagen relaxen in en luxe hotel aan zee op het eiland Zanzibar? Dan moet je in Afrika zijn. In de wildparken zijn alle wilde dieren nog in hun eigen natuurlijke leefomgeving te bewonderen. De uitgestrekte nationale parken met de meren, rivieren, savannes en bushland vormen een prima leefgebied voor allerlei soorten wilde dieren. Zelfs de zee rond Zanzibar biedt je de kans om dieren in het wild te zien. Hoe mooi is het niet om een groep dolfijnen uit het water op te zien springen.

 Safari vakantie boeken

Wil je een safari vakantie boeken kan je onder andere terecht bij het reisbureau Safari Vakanties. Het bedrijf heeft meer dan 30 jaar ervaring in het organiseren van een reis naar Afrika. Dit reisbureau luistert goed naar wat jouw wensen omtrent je vakantie zijn en bekijkt samen met jou welke reis het beste bij je past. Niet alleen zal het reisbureau jouw safari vakantie boeken, ze zullen je ook adviseren en informeren over zaken die belangrijk zijn te weten voordat je vertrekt. Denk bijvoorbeeld aan je visum, malaria, zonnebrandcrème. Safari Vakanties denkt in alles met je mee. Bovendien wordt ervoor gezorgd dat er een door Safari Vakantie opgeleide en deskundige Ranger met je mee gaat wanneer je een nationaal park in trekt om de dierenwereld te gaan ontdekken. De Ranger zal je begeleiden bij jouw excursies en je helpen jouw safari vakantie zo goed mogelijk te laten verlopen. Je hoeft je dus nergens zorgen over te maken en je kan optimaal genieten van jouw belevenissen in Afrika.

 

 

 

Uitrusten is inbegrepen

Verschillende soorten vakanties zijn al voorbij gekomen op mijn blog. Van een zeilvakantie tot een simpel dagje uit. Ik ben van mening dat elke vakantie de moeite waard is. Je komt altijd een stuk uitgeruster terug van de vakantie en kunt veel mooie dingen bezoeken. Ik heb vooral actievere vakantie benoemd tot nu toe, dus deze keer wil ik wat dieper ingaan op all inclusive vakanties.

Nooit meer koken

Althans, zolang je op vakantie bent. Bij een all inclusive vakantie zit eten en drinken namelijk in de prijs inbegrepen. Let er wel op dat onbijt, lunch en buffet binnen bepaalde tijden zit. Pas dus op dat je niet net te vroeg of te laat bent met eten. Bij sommige hotels en resorts is het zo dat er dan wel eten is, maar dat je moet bijbetalen. Zolang je dat vantevoren weet is dat niet zo erg maar het is beter om te voorkomen. Ook met drank kan het zijn dat het bijvoorbeeld na 23.00 uur niet meer gratis is. Houd hier rekening mee door een bepaald bedrag aan het begin te reserveren voor dit soort uitgaven.

Terug van een drukke dag en dan…

Wat natuurlijk heerlijk is is het ‘thuis komen’ in je hotel of resort en meteen kunnen eten. Er zijn vaak veel activiteiten te ondernemen in de omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld een dag gaan wildwaterraften. Aardig vermoeiend natuurlijk als je dat een dag lang doet, dus weinig kans dat je dan nog zin hebt om te koken. En je omkleden en klaar maken om naar een restaurant te gaan is ook soms teveel moeite. Wanneer je dan gewoon lekker je hotel in loopt en langs het buffet loopt om de lekkerste gerechten uit te kiezen is dat natuurlijk gewoon genieten. Wat ons betreft moet iedereen minimaal 1 keer per 5 jaar zo’n vakantie boeken!

Dagje uit naar Flevoland

De herfstvakantie staat weer voor de deur als je nog niet weet waar je naar toe zou willen gaan dan zou een dagje uit Flevoland helemaal geen gek idee zijn. Ga je naar Flevoland dan is het in ieder geval zeker dat je naar een locatie gaat waar je veel watersporten kunt beoefenen. Ben je een liefhebber van wandelen en fietsen dan zou je op deze manier de prachtige bezienswaardigheden kunnen gaan bewonderen, je hebt op Flevoland meerdere wandel- en fietsroutes.

Dagje op stap met het gezin

Ga je een dagje uit naar Flevoland en je bent in de buurt van Lelystad en je wil graag winkelen dan vind je in Lelystad het bekendste winkelcentrum van Flevoland. Ook zul je wel eens van het VOC-schip de Batavia hebben gehoord, in Lelystad kun je de reconstructie van dit schip gaan bekijken op de Bataviawerf. Zeker de moeite waard, ook voor kinderen.

Samen op pad

Heb je kinderen die je mee wil nemen als je een dagje uit naar Flevoland wil dan kun je er niet langs om naar het grote attractiepark te gaan. Als je in het attractiepark bent en je wil meedoen aan de attracties moet je een sterke maag hebben. Ook voor kleine kinderen zijn op Flevoland een groot aantal activiteiten. Voor de allerkleinste moet je echt naar het Roggenbos, daar ligt namelijk het grote kabouterbos. Je kunt hier pannenkoeken eten en er is een kaboutertrimbaan.

Op vakantie

Een mooie rondreis Afrika wil toch iedereen wel eens in zijn of haar leven ervaren? Met speciale safari terreinwagens kun je het prachtige Afrika ontdekken. Veel mensen dromen er van, veel kinderen ook. Alle wilde dieren in Afrika, wat zouden ze deze toch graag van ‘dichtbij’ in hun natuurlijke omgeving willen bekijken. Als dat voor jou ook geldt dan kun je je droom waar maken en op rondreis in Afrika gaan. Je kunt dan verschillende mogelijkheden bekijken, het ligt er ook aan met hoeveel mensen je gaat en hoeveel dagen je wilt gaan. Maar het kan allemaal besproken worden. Laat je droom ook uitkomen en bezoek alle wilde dieren in Afrika in hun eigen leefgebied. Op tv zie je vaak films en dat is uiteraard prachtig, maar om het van dichtbij mee te maken, dat is een droom die uit gaat komen en niet in woorden is uit te leggen.

Droomreis realiseren

Je kunt je droomreis realiseren als je kiest voor de rondreis Afrika, samen of met de hele familie. Je kunt wel naar het strand gaan, maar ga eens de natuur in. Lekker samen op avontuur en al dat moois van dichtbij bekijken. Deze kans krijg je niet altijd, dus wanneer je nu de mogelijkheid hebt, maak hier dan ook gebruik van en geniet samen! De camera mag zeker niet vergeten worden, je kunt je eigen film en foto’s maken. Het mooiste in Afrika nu zelf bekijken en vastleggen, het kan echt als je op safari gaat!

Zeilvakanties weer helemaal in trek

Wij, van Strandvakantie Online, houden de trends op het gebied van vakanties nauwlettend in de gaten. Niet alleen kijken we naar populaire bestemmingen voor toeristen, ook de type vakanties houden we goed in de gaten. En omdat we dat doen, zien we dat zeilvakanties weer heel erg in trek zijn. Alleen al in de laatste drie jaren nam het aantal zeilvakanties bijna met vijftig procent toe in vergelijking met de drie jaren daarvoor. Waarom kiezen mensen weer massaal voor zeilvakanties? In deze blog schrijven we daar over.

 

Zonvakanties

De tijd dat men koos voor een luie vakantie op het strand, lijkt definitief voorbij. Althans, voor een bepaald deel van de Nederlanders. Een groot deel vindt het nog steeds heerlijk om op een van de stranden van bijvoorbeeld Thailand, Spanje, Portugal, Turkije of Griekenland te liggen. Maar een ander (groot) deel kiest tegenwoordig voor een actievere vakantie. Bijvoorbeeld een backpack vakantie of een sportvakantie. In die laatste vakantie vallen ook de zeilvakanties.

 

Zeilvakanties

Een zeilvakantie moet je echt zien als een actieve vakantie, want het is op een zeilboot niet zo dat de boot het werk wel doet. Nee, de mensen die op een zeilboot aanwezig zijn, dienen aan het werk te gaan. Zo moeten de zeilen wel eens gehesen worden en moet het zeil meer dan eens draaien. Nu moet ik wel zeggen dat het scheelt of je in een zeilboot stapt in Nederland of in een zeilboot in het zuiden van Europa. In die laatste streek is het een stuk eenvoudiger om te zeilen, omdat het weer zachter is. Zeker in de zomer. Toch blijft het werken aan boord van een zeilschip.

 

Logische keuze

Mensen zijn dus steeds actiever op hun vakanties. En dus is het logisch dat zeilvakanties aan populariteit hebben gewonnen. Net als andere vakanties waarbij men bezig is.