Uitrusten is inbegrepen

Verschillende soorten vakanties zijn al voorbij gekomen op mijn blog. Van een zeilvakantie tot een simpel dagje uit. Ik ben van mening dat elke vakantie de moeite waard is. Je komt altijd een stuk uitgeruster terug van de vakantie en kunt veel mooie dingen bezoeken. Ik heb vooral actievere vakantie benoemd tot nu toe, dus deze keer wil ik wat dieper ingaan op all inclusive vakanties.

Nooit meer koken

Althans, zolang je op vakantie bent. Bij een all inclusive vakantie zit eten en drinken namelijk in de prijs inbegrepen. Let er wel op dat onbijt, lunch en buffet binnen bepaalde tijden zit. Pas dus op dat je niet net te vroeg of te laat bent met eten. Bij sommige hotels en resorts is het zo dat er dan wel eten is, maar dat je moet bijbetalen. Zolang je dat vantevoren weet is dat niet zo erg maar het is beter om te voorkomen. Ook met drank kan het zijn dat het bijvoorbeeld na 23.00 uur niet meer gratis is. Houd hier rekening mee door een bepaald bedrag aan het begin te reserveren voor dit soort uitgaven.

Terug van een drukke dag en dan…

Wat natuurlijk heerlijk is is het ‘thuis komen’ in je hotel of resort en meteen kunnen eten. Er zijn vaak veel activiteiten te ondernemen in de omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld een dag gaan wildwaterraften. Aardig vermoeiend natuurlijk als je dat een dag lang doet, dus weinig kans dat je dan nog zin hebt om te koken. En je omkleden en klaar maken om naar een restaurant te gaan is ook soms teveel moeite. Wanneer je dan gewoon lekker je hotel in loopt en langs het buffet loopt om de lekkerste gerechten uit te kiezen is dat natuurlijk gewoon genieten. Wat ons betreft moet iedereen minimaal 1 keer per 5 jaar zo’n vakantie boeken!