Zeilvakanties weer helemaal in trek

Wij, van Strandvakantie Online, houden de trends op het gebied van vakanties nauwlettend in de gaten. Niet alleen kijken we naar populaire bestemmingen voor toeristen, ook de type vakanties houden we goed in de gaten. En omdat we dat doen, zien we dat zeilvakanties weer heel erg in trek zijn. Alleen al in de laatste drie jaren nam het aantal zeilvakanties bijna met vijftig procent toe in vergelijking met de drie jaren daarvoor. Waarom kiezen mensen weer massaal voor zeilvakanties? In deze blog schrijven we daar over.

 

Zonvakanties

De tijd dat men koos voor een luie vakantie op het strand, lijkt definitief voorbij. Althans, voor een bepaald deel van de Nederlanders. Een groot deel vindt het nog steeds heerlijk om op een van de stranden van bijvoorbeeld Thailand, Spanje, Portugal, Turkije of Griekenland te liggen. Maar een ander (groot) deel kiest tegenwoordig voor een actievere vakantie. Bijvoorbeeld een backpack vakantie of een sportvakantie. In die laatste vakantie vallen ook de zeilvakanties.

 

Zeilvakanties

Een zeilvakantie moet je echt zien als een actieve vakantie, want het is op een zeilboot niet zo dat de boot het werk wel doet. Nee, de mensen die op een zeilboot aanwezig zijn, dienen aan het werk te gaan. Zo moeten de zeilen wel eens gehesen worden en moet het zeil meer dan eens draaien. Nu moet ik wel zeggen dat het scheelt of je in een zeilboot stapt in Nederland of in een zeilboot in het zuiden van Europa. In die laatste streek is het een stuk eenvoudiger om te zeilen, omdat het weer zachter is. Zeker in de zomer. Toch blijft het werken aan boord van een zeilschip.

 

Logische keuze

Mensen zijn dus steeds actiever op hun vakanties. En dus is het logisch dat zeilvakanties aan populariteit hebben gewonnen. Net als andere vakanties waarbij men bezig is.